Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 21 common:people_all_forms

КОРОНАВІРУС:як поширюється ,які симптоми та як вберегтися від захворювання!

Date: 19 березня 2020 о 11:59
110 views

КОРОНАВІРУС COVID-19: ЯК ПОШИРЮЄТЬСЯ, ЯКІ СИМПТОМИ ТА ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД ЗАХВОРЮВАННЯ
27 Лютого 2020 11:08

Вже декілька місяців люди по всьому світу живуть у певному страху перед новим захворюванням, яке отримало назву - коронавірус, а пізніше і медичне ім’я “COVID-19”. Здебільшого паніка навколо спалаху вірусу ґрунтується на відсутності хоча б найелементарнішої інформації про цей новий вірус: як він поширюється, які симптоми захворювання та як можна хоч трішки збільшити свої шанси, щоб не заразитися.

Всю детальну інформацію оприлюднила пресслужба Центру з контролю та профілактики захворювань в США (CDC).

Як поширюється коронавірус COVID-19?
Поточне розуміння того, як поширюється вірус, який викликає коронавірусну хворобу 2019 (COVID-19), багато в чому ґрунтується на відомостях про подібні коронавіруси.

Поширення від людини до людини

Вважається, що вірус поширюється в основному від людини до людини:

- Між людьми, які перебувають у тісному контакті один з одним (близько 6 футів)

- Через краплі, що утворюються, коли заражена людина кашляє або чхає. Ці краплі можуть приземлятися в рот або ніс людей, які знаходяться поруч або, можливо, вдихатися ними просто в легені.

Поширюйтесь від контакту із зараженими поверхнями чи предметами

Можливо, людина може отримати COVID-19, торкнувшись поверхні або предмета з вірусом, а потім торкнувшись власного рота, носа чи, можливо, очей, але це не вважається основним способом поширення вірусу.

Коли відбувається поширення?

Люди вважаються найбільш заразними, коли у них наявна найбільша кількість симптомів захворювання.

У деяких випадках можливе поширення вірусу людиною ще до прояви у неї симптомів; були повідомлення про такі випадки зараження новим коронавірусом, але це не вважається основним способом поширення вірусу.

Наскільки ефективно поширюється вірус?

Швидкість поширення вірусу від людини до людини може змінюватися, адже залежить від багатьох факторів. Деякі віруси дуже заразні (як кір), а інші - менш. Ще одним фактором є те, чи триватиме поширення на кілька поколінь людей (якщо поширення буде постійним).

Вірус, що викликає COVID-19, схоже, легко та стабільно поширюється в провінції Хубей та інших частинах Китаю.

У Сполучених Штатах поширення від людини до людини відбулося лише серед кількох близьких контактів і не поширюється нині.

Симптоми
За підтвердженими випадками захворювання на коронавірус 2019 (COVID-19), зареєстровані захворювання варіювалися від легкої симптоматики до важкої хвороби та смерті. Симптоми можуть включати:

Лихоманку

Кашель

Задишку

Наразі CDC вважає, що симптоми COVID-19 можуть проявлятися через 2 дні або через 14 днів після впливу. Це ґрунтується на тому, що раніше період інкубації вірусу розглядався як схожий до вірусів MERS-CoV.

Зауважимо, що не слід панікувати, якщо у вас є кашель та задишка. Це може бути проявом запалення легенів, бронхіту чи звичайної застуди. Але не слід в такому випадку затягувати візит до лікаря. Краще раніше здати усі необхідні аналізи та спокійно спати.

Також не варто панікувати, якщо є прояви усіх трьох симптомів. Аналізи можуть підтвердити звичайний грип.

У будь-якому випадку, потрібно проконсультуватися з лікарем, пройти обстеження та дотримуватися його порад стосовно лікування. Навіть грип може призвести до летального випадку (смерті), якщо не правильно лікуватися.

Коронавірус COVID-19 - це нове захворювання, і потрібно більше дізнатися про способи його передачі, ступінь тяжкості та інші особливості.

Як вберегтися?
Попри те, що наразі безпосередній ризик цього нового вірусу для української громадськості низький, кожен може зробити свій внесок для того, щоб допомогти медичним органам правильно і вчасно реагувати на цю нову загрозу громадському здоров’ю.

Зараз сезон грипу та респіраторних захворювань. Тому CDC рекомендує отримувати вакцину проти грипу, вживати щоденних профілактичних заходів, щоб допомогти зупинити поширення мікробів, а також приймати противірусні препарати проти грипу, якщо їх призначають.

Якщо ви медпрацівник, то будьте уважні до людей, які нещодавно приїхали з Китаю і мають лихоманку та респіраторні симптоми.

Якщо ви є медичним працівником, який здійснює догляд за пацієнтом COVID-19, будь ласка, подбайте про себе та дотримуйтесь рекомендованих процедур боротьби з інфекцією.

Якщо ви були в Китаї або піддалися впливу когось, хто хворий на COVID-19, протягом останніх 14 днів, ви зіткнетесь з деякими обмеженнями. Ймовірно вас ізолюють на карантин. Будь ласка, дотримуйтесь інструкцій протягом цього часу. Ваша співпраця є вагомою частиною вчасної реакції для охорони здоров'я, щоб запобігти поширенню цього вірусу.

Якщо у вас виникають симптоми COVID-19, зверніться до лікаря та повідомте їм про ваші симптоми та про подорожі або можливий контакт з хворим на COVID-19.

Людям, які хворіють на COVID-19 варто дотримуватися інструкцій про те, як зменшити ризик поширення цієї хвороби на інших.

Текст адаптувала Філінська Анастасія.

Нагадаємо, у 89 евакуйованих з Китаю громадян, які перебувають на обсервації у Нових Санжарах на Полтавщині, молекулярно-генетичні дослідження не виявили коронавірус.

Comments:
Only authorized users can leave comments.